Coach of psycholoog Zwolle

Coach of psycholoog Zwolle

Welkom op de website van mijn praktijk voor coaching in Zwolle. Je bent op zoek naar een coach of psycholoog in Zwolle en komt op mijn website uit. Het kan zijn dat je twijfelt of je beter naar een coach kunt gaan of naar een psycholoog. Ik leg je op deze pagina het verschil uit tussen een coach en een psycholoog en hoe je mijn werkwijze kunt vergelijken (of juist niet) met die van een psycholoog.
Kort door de bocht is een coach iemand die een cliënten begeleidt in persoonlijke ontwikkeling en is een psycholoog opgeleid om mensen te begeleiden in psychische problematiek. En eigenlijk is dit meteen al discutabel. Wie heeft er in deze wereld eigenlijk géén psychische vraagstukken en wie is er eigenlijk normaal?
Psychologen komen er “en masse” achter dat de cognitieve gedragstherapie die ze op de Universiteit hebben geleerd niet altijd past en gaan op onderzoek uit hoe ze breder kunnen werken. Met mindfulness, met ACT therapie, met alternatieve stromingen en wat meer bij hen blijkt te passen. Sommige psychologen worden coach.
En het beroep van coach schuift ondertussen op naar het beroep van counselor en psycholoog of therapeut.
Zelf heb ik naast mijn studies Gezondheidswetenschappen (Universiteit van Maastricht) en Coaching (Europees Instituut de Baak) de opleiding gedaan tot ACT-trainer, een opleiding die vooral door psychologen en therapeuten als nascholing wordt gevolgd.
Bij ACT is het de essentie om niet de psychische klachten zelf te behandelen, maar om beter om te leren gaan mét de klachten. De nadruk bij ACT-coaching ligt op het creëren van psychologische flexibiliteit waarbij je beter om leert gaan met nieuwe situaties, pijnlijke gebeurtenissen en ingrijpende veranderingen in je leven. Ook als je worstelt met nare gevoelens, angsten of burn-out klachten, kan je met coaching op de juiste plek zijn.
Ik vertel je graag alles over mijn manier van coachen en met wat voor vragen jij bij mij terecht kunt. Ik zie coaching als een gezamenlijke reis, op zoek naar de antwoorden in jou. Ik ben coach in zinvol leven, zelfontplooiing en persoonlijk leiderschap, oftewel het nemen van regie in je eigen leven.
Mijn praktijk voor coaching bevindt zich in Zwolle, in de wijk de Wipstrik.

“Geloof niet alles wat je denkt”

Eckhart Tolle

De kracht van het NU

Coach of psycholoog?

Ik coach op groei en ontwikkeling. Als je bereid bent om écht open te zijn naar jezelf, alles aan te pakken, aan te zien, aan te raken en voel je je sterk genoeg om in actie te komen en daadwerkelijk je gedrag onder de loep te nemen? Dan kunnen wij samen aan de slag.

Met welke vraagstukken kan je bij mij terecht?

Je bent bij mij aan het juiste adres als je vragen hebt over:

 • Persoonlijke groei, bewustzijnsontwikkeling en zelfontplooiing;
 • Zingeving en hoe je leven zinvol in te vullen;
 • Werk-privé-balans + werkstress + burn-out;
 • Piekeren, perfectionisme, onzekerheid;
 • Hoe je meer vanuit je gevoel kunt leven;
 • Thema’s als ziekte, rouw, leven en dood.
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle wandelcoaching natuurcoaching engelse werk

Wat levert coaching je op?

 • Meer ruimte in je hoofd;
 • Meer bewustzijn van je patronen en levensthema’s (en daardoor…)
 • Worden wie je bent. Authentiek en congruent. Perfect bestaat niet. Hoeft ook niet. Gewoon jezelf.
 • Je komt in contact met nieuwe mogelijkheden in jezelf, de wereld ligt voor je open;
 • Andere keuzes omdat je ze maakt vanuit je intuïtie, zoals een nieuwe baan, andere relatie etc.;
 • Nieuw gedrag, zoals beter voor jezelf zorgen en gezond leven;
 • Meer energie;
 • Succesvol. Met minder perfectionisme en meer zelfvertrouwen;
 • Effectiever.

Maatwerk

Maatwerk is mijn kracht. Dat betekent dat ik kijk, voel en luister wat er nodig is om het coachdoel te behalen en hoe ik jou in je kracht kan zetten. Als coach verzorg ik coachtrajecten op maat. Ik gebruik o.a. de ACT-methodiek in combinatie met mijn hele koffer met ervaring, tools en methodieken.

Een coachtraject: resultaatgericht en intuïtief

Op een resultaatgerichte en intuïtieve manier werken we samen aan jouw coachdoel. Een coachtraject ziet er zo uit:

1. De intake en oriëntatie

We beginnen het traject met een intake. Ik wil je leren kennen en we gaan kijken wat je precies wilt aanpakken. Soms bestaat deze fase uit 2 gesprekken. Doel is je coachvraag helder te krijgen. Wat is je verlangen?

2. Werk aan de winkel

In deze fase ga ik jou op verschillende manieren in contact brengen met jouw coachvraag. Soms is mindfulness nodig. Misschien gaan we tekenen, doe ik een voice-dialogue-oefening met je. Of doen we een gekke MIND-FUCK-oefening, gaan we slootje springen of het bos in. Je zult verstelt staan van je eigen ontwikkelkracht. Het gaat om ervaren, intuïtief weten en de wijsheid vinden die in jou zit.

3. Afsluiten traject

We spreken van te voren af hoeveel sessies we elkaar zien. Het afsluiten van het traject is enerzijds een kwestie van terugkijken en anderzijds een moment om stil te staan bij de vraag hoe je verder gaat. Hoe je je nieuwe gedrag kunt volhouden en we spreken -als je dat wilt- nog een terugkomsessie af.

Vergoeding traject coach of psycholoog

Veel mensen willen weten of hun coachtraject vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Het antwoord is in de meeste gevallen: nee. Wel betalen werkgevers heel graag mee. Wil je een offerte op maat, neem dan gerust contact met mij op. Vooral mijn ontwikkeltraject Authentiek Leiderschap is geschikt om te gebruiken vanuit het opleidingsbudget of budgetten vanuit HR in het kader van gezond leven, preventie (van stress en burn-out wellicht) en vitaliteit. Benut het! Het is een mooie manier om te groeien. Veel bedrijven hebben budget over en schroom dus niet om hier gewoon een coachtraject voor in te zetten!

Twijfel je of je naar een coach of psycholoog moet gaan? Overleg het met je huisarts of bel mij om je situatie even voor te leggen. De huisarts is ook degene die je een verwijzing moet geven voor de psycholoog. In Zwolle zijn goede psychologenpraktijken. Ik sta in contact met enkele praktijken en kan bij twijfel ook advies geven om bij een psycholoog (verder) te gaan. Soms heeft een psycholoog of therapeut ook juist andersom het gevoel dat de cliënt beter af is bij mij als coach. In die gevallen verwijst de psycholoog of therapeut cliënten door naar mij.

Mensen met wie ik graag samenwerk:

En voor speciale trajecten en trainingen op maat in de zorg: Jeannette van Bragt (Helmond).

Inspiratiemoment: Edith Eger

In ACT spreken we over zogenaamde psychologische flexibiliteit. Ik ben enorm geraakt door het boek De Keuze van Edith Eger. Ze overleefde de Holocaust en werd psycholoog. Eigenlijk is zij hét voorbeeld van iemand die heeft geleerd te leven in het hier en nu, te accepteren wat er is gebeurd en een mooi zinvol leven te leiden. En dat heeft ze moeten leren. Met vallen en opstaan. Lees haar boek!

“Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd en Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd. In De keuze deelt dr. Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Ze doet uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen. Edith Eva Eger is nu negentig en danst nog altijd. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.”

Uitzending ‘EenVandaag’ met Dr Edith Eva Eger op 4 mei 2019.

De natuur in, in mijn praktijk of online

Ik coach graag buiten. Je bent ook welkom in mijn praktijk. Elkaar spreken via Zoom is ook mogelijk.
Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uurtje. Daarin kijken we of we klik hebben en of wij samen aan de slag kunnen met jouw coachvraag.

krista-van-der-horst-coaching-en-begeleiding-nobco-practicioner-coach-zwolle-1750
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900-1600- wandelcoaching-natuurcoaching engelse werk
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk
Familie opstelling coach Zwolle Een nieuw perspectief quote confusius