Werkwijze

Persoonlijk & professioneel

Werkwijze coaching

Vaak mild, soms meedogenloos;-)
Persoonlijk en professioneel, op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Met humor, sensitiviteit, lichtheid, creativiteit, inzoomen of juist uitzoomen, werken wij samen. Voelen, ervaren, het ‘intuïtief weten’ activeren en de wijsheid gebruiken die in jou zit. Dat is coaching bij mij.

Ik werk vanuit de overtuiging dat alles er al is. Ik help je zien waar je nog niet hebt kunnen kijken, zodat je steeds dichterbij komt bij wie jij in de kern bent. Dit doe ik met een praktische en diepgaande aanpak. We werken vanuit wat zich aandient in het moment.

De vreemde paradox is dat als ik mijzelf accepteer zoals ik ben, ik veranderen kan.’

Carl Rogers

On Becoming a Person

Methoden en theoretische basis

Professioneel en intuïtief werken komen samen. Ik put uit verschillende werkwijzen en bronnen, die ik op een eigen manier inzet. Creativiteit, de natuur en mijn intuïtie zijn essentiële onderdelen in mijn begeleiding.

Ik werk met methoden en technieken uit:

 • Systemisch werken o.a. opstellingen – Bert Hellinger.
  Kijken naar het grotere geheel en de diepere lagen – naar dat wat onzichtbaar is, de onderstroom.
  Een probleem is slechts de beste mogelijke oplossing van het systeem op dat moment. Dat systeem kan bijvoorbeeld je familie zijn of de organisatie waarin je werkt. Mooie bril om mee te kijken! Meer weten over systemisch coachen?
 • Biografisch werk en genogram.
  Terug naar je roots, waar patronen en overlevingsmechanismen ontstaan.
 • Theory U – Otto Scharmer.
  Ook Theory U is een vorm van systeemgericht werken. Met meer en dieper bewustzijn andere keuzes maken. In het hier en nu. Zo ontstaan er oplossingen die authentiek zijn aan jou of de organisatie. Dat is de essentie van Theory U.
 • ACT-therapie (Acceptance and Commitment Therapy) & Positieve psychologie.
  Zicht krijgen op wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je nog wilt bereiken in dit leven. Klik hier voor meer informatie over ACT-coaching.
 • Cliëntgerichte therapie – o.a. Voice Dialogue – met als grondlegger Carl Rogers.
  Gericht op zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling.
  Irvin Yalom is de wereldberoemde psychiater en schrijver die tot deze stroming behoort. Misschien ken je zijn romans en andere boeken? Aanrader!
 • Transactionele analyse en Innerlijk Kindwerk.
 • Lichaamsgerichte technieken en Mindfulness.
 • Natuur/wandelcoaching.
  Ik sleur mijn coachees het liefst mee naar buiten! Zet je wandelschoenen maar dus vast klaar. We gaan terug naar je natuur! Meer info over wandelcoaching.
Wil jij next level? Tip: Volg het traject Authentiek Leiderschap

Persoonlijk ontwikkeltraject

Dit persoonlijk ontwikkeltraject heb ik ontwikkeld vanuit mijn wens om diepgaande transformatie te begeleiden bij mensen die authentiek in het leven willen staan. Authentiek is echt. Van binnen naar buiten. Met aandacht voor bewust leven, natuur en de wereld. Resultaat? Balans, ruimte, kracht, congruentie, impact en transparantie.

Plato-mind en health krista van der Horst coach zwolle

De natuur in, in mijn praktijk of online

Ik coach graag buiten. Je bent ook welkom in mijn praktijk in Zwolle. Elkaar spreken via Zoom is ook mogelijk.
Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uurtje. Daarin kijken we of we klik hebben en of wij samen aan de slag kunnen met jouw coachvraag.

 

krista-van-der-horst-coaching-en-begeleiding-nobco-practicioner-coach-zwolle-1750
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900-1600- wandelcoaching-natuurcoaching engelse werk
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk

Resultaatgericht en intuïtief

Op een resultaatgerichte en intuïtieve manier werken we samen aan jouw coachdoel. Een coachtraject ziet er zo uit:

1. De intake en oriëntatie

We beginnen het traject met een intake. Ik wil je leren kennen en we gaan kijken wat je precies wilt aanpakken. Soms bestaat deze fase uit 2 gesprekken. Doel is je coachvraag helder te krijgen. Wat is je verlangen?

2. Werk aan de winkel

In deze fase ga ik jou op verschillende manieren in contact brengen met jouw coachvraag. Soms is mindfulness nodig. Misschien gaan we tekenen, doe ik een voice-dialogue-oefening met je. Of doen we een gekke MIND-FUCK-oefening, gaan we slootje springen of het bos in. Je zult verstelt staan van je eigen ontwikkelkracht. Het gaat om ervaren, intuïtief weten en de wijsheid vinden die in jou zit. Reflectie en huiswerk zijn belangrijke onderdelen van het traject.

3. Afsluiten traject

Als je eraan toe bent, sluiten we het traject af. Als het aan de orde is, ga je nadenken over hoe je je nieuwe gedrag kunt volhouden en we spreken -als je dat wilt- nog een terugkomsessie af.

Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle wandelcoaching natuurcoaching engelse werk

Coach of psycholoog?

Ik coach op groei en ontwikkeling. Als je bereid bent om écht open te zijn naar jezelf, alles aan te pakken, en voel je je sterk genoeg om in actie te komen en daadwerkelijk je gedrag onder de loep te nemen? Dan kunnen wij samen aan de slag.

Referenties

Ik gun iedereen een stukje Krista op zijn of haar levenspad!

“Uit de knoop gehaald, op het juiste pad gezet, keihard gelachen, door de regen over sloten gesprongen… Door de enthousiaste begeleiding van Krista ben ik een ander pad ingeslagen, ze gaf me praktische tips, verhelderende oefeningen en we hadden bezielende gesprekken. Ze verstaat de kunst om je te begeleiden, ze neemt het niet van je over maar laat jou je weg in jezelf vinden. Ik gun iedereen een stukje Krista op zijn of haar levenspad!”

Esther

Hogeschooldocent / Orthopedagoog

Maatwerkcoach

 “Krista is een echte maatwerkcoach, geen trucjes die elke keer opnieuw worden herhaald. Krista kijkt naar wat jij als uniek mens nodig hebt, en begeleidt je daar doorheen. Ze staat niet achter je en ook niet voor je, maar juist naast je. Ze steunt je waar nodig en houdt een spiegel voor op het juiste moment. Je leert ongelooflijk veel met en door Krista en dat is een ervaring die ik iedereen gun.”

Anne

Adviseur werkstress en werkgeluk

Ik coach o.a. voor

Gelre ziekenhuizen, Isala klinieken, Hogeschool Windesheim, Kadaster, ABN/AMRO.
Mijn coachees komen uit Zwolle en omstreken. Ik coach voornamelijk professionals uit de zorg, onderwijs en bedrijfsleven.