Werkwijze

Persoonlijk & professioneel

Werkwijze coaching

Vaak mild, soms meedogenloos;-)
Persoonlijk en professioneel, op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Met humor, sensitiviteit, lichtheid, creativiteit, inzoomen of juist uitzoomen, werken wij samen. Voelen, ervaren, het ‘intuïtief weten’ activeren en de wijsheid gebruiken die in jou zit. Dat is coaching bij mij.

Ik werk vanuit de overtuiging dat alles er al is. Ik help je zien waar je nog niet hebt kunnen kijken, zodat je steeds dichterbij komt bij wie jij in de kern bent, waar jij voor staat en wat jij wilde aanpakken of onderzoeken. Dit doe ik met een praktische en diepgaande aanpak. Het liefst coach ik buiten. Mijn werkwijze is buiten niet anders dan binnen. Buiten geeft wél een extra dimensie, het is gezond en stressverlagend.

Eckhart-Tolle

Methoden en theoretische basis

Professioneel en intuïtief werken komen samen. Ik put uit verschillende werkwijzen en bronnen uit de psychologie, filosofie en spirituele tradities, die ik op een eigen manier inzet. Creativiteit, stilstaan, de natuur en intuïtie zijn essentiële onderdelen in mijn begeleiding.
Coaching begint met jouw ontwikkelvraag of vraagstuk. Het traject is erop gericht hier helderheid in te krijgen en stappen te zetten naar jouw doelen en verlangens. Ik coach mensen die een sparringspartner zoeken voor persoonlijke/ professionele groei. Mensen die een vraagstuk willen uitwerken en onderzoeken. Voor een keuze staan. Authentiek en krachtig hun plek in willen nemen.

Tijdens de coaching gebruik ik methoden en technieken uit o.a. (in willekeurige volgorde):

 • wandelcoaching-zwolle-leaf-natuur Natuur/wandelcoaching
  Ik sleur mijn coachees het liefst mee naar buiten! Zet je wandelschoenen maar dus vast klaar. We gaan terug naar je natuur! En alles wat je in dit lijstje ziet van psychologische stromingen gebruik ik buiten ook in de natuur.
  Meer info over wandelcoaching.
 • ACT-therapie (Acceptance and Commitment Therapy) & Positieve psychologie
  Zicht krijgen op wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je nog wilt bereiken in dit leven. Klik hier voor meer informatie over ACT-coaching.
 • Systemisch werken o.a. (familie-)opstellingen
  Kijken naar het grotere geheel en de diepere lagen – naar dat wat onzichtbaar is, de onderstroom.
  Een probleem is slechts de beste mogelijke oplossing van het systeem op dat moment. Dat systeem kan bijvoorbeeld je familie zijn of de organisatie waarin je werkt. Mooie bril om mee te kijken! Meer weten over systemisch coachen?
 • Biografisch werk en genogram
  Terug naar je roots, je afkomst, waar patronen en overlevingsmechanismen ontstaan. Ik kijk graag naar familie en herkomst, ze vertellen veel over wie je nu bent.
 • Cliëntgerichte therapie – o.a. Voice Dialogue – met als grondlegger Carl Rogers
  Gericht op zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling. Irvin Yalom is de wereldberoemde psychiater en schrijver die tot deze stroming behoort. Misschien ken je zijn romans en andere boeken? Aanrader!
 • Transactionele analyse en Innerlijk Kindwerk
 • Lichaamsgerichte technieken en Mindfulness
 • Deep Democracy
  Deep Democracy is methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie.
 • Theory U
  Ook Theory U (Otto Scharmer) is een vorm van systeemgericht werken. Met meer en dieper bewustzijn andere keuzes maken. In het hier en nu. Zo ontstaan er oplossingen die authentiek zijn aan jou of de organisatie. Dat is de essentie van Theory U.
Stephen-Covey-persoonlijk-leiderschap-coach-authentiek-leiderschap
Authentiek Leiderschap

Persoonlijk ontwikkeltraject

Het traject is zo opgebouwd, dat we een reis maken in jouw wereld, jouw systeem, jouw wijsheid. We gaan van van binnen naar buiten. Van familiesysteem naar organisatiesysteem. We luisteren naar de taal van het lichaamsbewustzijn en komen uit bij wat jou drijft. Waar sta je voor? Wat heb je in de wereld te brengen? En wat kan jij nu aanpakken in jouw team of organisatie?

Ik bied dit traject aan voor professionals, die op een authentieke wijze hun plek willen innemen. Wil jij ook een stap maken? Neem dan contact met mij op! Programma en offerte op maat.

 

yoga
One Day Retreat

Een dag op de hei
Nieuwe datum volgt voorjaar 2022 – de Hoorneboeg in Hilversum

Deze retraite is een mooi moment om je terug te trekken en stil te staan. Een mooi moment om te evalueren. En te kijken hoe verder. Welke zaadjes wil je planten, welke wensen en verlangens heb je uit te spreken? Afscheid nemen van het oude en ruimte laten ontstaan voor het nieuwe. Dat is waar deze retreat over gaat.

Kijk hier voor meer info>

Kom je ook? Eva & Krista

Plato-mind en health krista van der Horst coach zwolle

Wie ben jij?

Je bent ambitieus en wilt je blijven ontwikkelen. Samen werken we aan thema’s en onderwerpen als:

 • Persoonlijk leiderschap, authenticiteit en zelfontplooiing;
 • Hoe je meer vanuit je gevoel kunt leven en werken. Van hoofd naar hart. En van hart naar hoofd.
 • Business en loopbaan;
 • Zingeving en zinvol leven;
 • Ziekte, rouw en verlies.

De natuur in, in mijn praktijk of online

Ik coach het liefst buiten. Je bent ook welkom in mijn praktijk in Zwolle. Elkaar spreken via Zoom is ook mogelijk.
Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uurtje. Daarin kijken we of we klik hebben en of wij samen aan de slag kunnen met jouw coachvraag.

krista-van-der-horst-coaching-en-begeleiding-nobco-practicioner-coach-zwolle-1750
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900-1600- wandelcoaching-natuurcoaching engelse werk
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk

Resultaatgericht en intuïtief

Op een resultaatgerichte en intuïtieve manier werken we samen aan jouw coachdoel. Een coachtraject ziet er zo uit:

1. De intake en oriëntatie

We beginnen het traject met een intake. Ik wil je leren kennen en we gaan kijken wat je precies wilt aanpakken. Soms bestaat deze fase uit 2 gesprekken. Doel is je coachvraag helder te krijgen. Wat is je verlangen en wat wil je bereiken?

2. Werk aan de winkel

In deze fase ga ik jou op verschillende manieren in contact brengen met jouw coachvraag. Soms is mindfulness nodig. Misschien gaan we tekenen, doe ik een voice-dialogue-oefening met je. Of doen we een gekke MIND-FUCK-oefening, gaan we slootje springen of het bos in. Je zult verstelt staan van je eigen ontwikkelkracht. Het gaat om ervaren, intuïtief weten en de wijsheid vinden die in jou zit. Reflectie en huiswerk zijn belangrijke onderdelen van het traject.

3. Afsluiten traject

Als je eraan toe bent, sluiten we het traject af. Als het aan de orde is, ga je nadenken over hoe je je nieuwe gedrag kunt volhouden en we spreken -als je dat wilt- nog een terugkomsessie af.

coach zwolle krista van der horst wandel coahing

Referenties

“Uit de knoop gehaald, op het juiste pad gezet, keihard gelachen, door de regen over sloten gesprongen… Door de enthousiaste begeleiding van Krista ben ik een ander pad ingeslagen, ze gaf me praktische tips, verhelderende oefeningen en we hadden bezielende gesprekken. Ze verstaat de kunst om je te begeleiden, ze neemt het niet van je over maar laat jou je weg in jezelf vinden. Ik gun iedereen een stukje Krista op zijn of haar levenspad!”

Esther

Hogeschooldocent / Orthopedagoog

“Krista is een echte maatwerkcoach, geen trucjes die elke keer opnieuw worden herhaald. Krista kijkt naar wat jij als uniek mens nodig hebt, en begeleidt je daar doorheen. Ze staat niet achter je en ook niet voor je, maar juist naast je. Ze steunt je waar nodig en houdt een spiegel voor op het juiste moment. Je leert ongelooflijk veel met en door Krista en dat is een ervaring die ik iedereen gun.”

Anne

Adviseur werkstress en werkgeluk

Ik coach o.a. voor

Gelre ziekenhuizen, Isala klinieken, Carinova, Provincie Overijssel, Hogeschool Windesheim, Hogeschool KPZ, Kadaster, Stichting SKAL, Rabobank, ABN/AMRO.
Mijn coachees komen uit Zwolle en omstreken. Ik coach voornamelijk ondernemers, professionals uit de zorg, onderwijs en bedrijfsleven.

Aangesloten bij de NOBCO en StiR

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en de StiR. Deze organisaties waarborgen de integriteit, kwaliteit en professionalisme van het vak van de beroepscoach.

– Gezondheidsvoorlichting – Health Education & Promotion