Werkwijze

Persoonlijk & professioneel

Werkwijze coaching

Mijn werkwijze is persoonlijk en professioneel, op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Met humor, sensitiviteit, lichtheid, creativiteit, inzoomen of juist uitzoomen, werken wij samen. Voelen, ervaren, het ‘intuïtief weten’ activeren en de wijsheid gebruiken die in jou zit. Dat is coaching bij mij.

Ik werk vanuit de overtuiging dat alles er al is. Ik help je zien waar je nog niet hebt kunnen kijken, zodat je steeds dichterbij komt bij wie jij in de kern bent, waar jij voor staat en wat jij wilde aanpakken of onderzoeken. Ik put uit verschillende werkwijzen en bronnen uit de psychologie, therapie, coaching, filosofie en spirituele tradities, die ik op een eigen manier inzet. En zoals je misschien al hebt gelezen, is buiten een prachtige plek om naar binnen te keren.
Lees hieronder verder.

Eckhart-Tolle

Methoden en theoretische basis

Coaching begint met jouw ontwikkelvraag of vraagstuk. Het traject is erop gericht hier helderheid in te krijgen en stappen te zetten naar jouw doelen en verlangens. Ik coach mensen die een sparringspartner zoeken voor persoonlijke/ professionele groei. Mensen die een vraagstuk willen uitwerken en onderzoeken. Voor een keuze staan. Authentiek en krachtig hun plek in willen nemen.

Tijdens de coaching gebruik ik methoden en technieken uit o.a.:

 

 • wandelcoaching-zwolle-leaf-natuur Natuur/wandelcoaching
  Ik sleur mijn coachees het liefst mee naar buiten! Zet je wandelschoenen maar dus vast klaar. We gaan terug naar je natuur! En alles wat je in dit lijstje ziet van psychologische stromingen, gebruik ik ook buiten in de natuur.
  Meer info over wandelcoaching.
 • ACT-therapie (Acceptance and Commitment Therapy) & Positieve psychologie
  Zicht krijgen op wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je nog wilt bereiken in dit leven.
  Klik hier voor meer informatie over ACT-coaching.
 • Systemisch werk o.a. (familie-)opstellingen
  Kijken naar het grotere geheel en de diepere lagen – naar dat wat onzichtbaar is, de onderstroom.
  Een probleem is slechts de beste mogelijke oplossing van het systeem op dat moment. Dat systeem kan bijvoorbeeld je familie zijn of de organisatie waarin je werkt. Mooie bril om mee te kijken.
  Meer informatie over systemisch werk;
  Mijn aanbod familieopstellingen;
  Systemisch advies in organisaties.
 • Biografisch werk en genogram
  Terug naar je roots, je afkomst, waar patronen en overlevingsmechanismen ontstaan. Ik kijk graag naar familie en herkomst, ze vertellen veel over wie je nu bent.
 • Cliëntgerichte therapie – met als grondlegger Carl Rogers
  Gericht op zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling. Irvin Yalom is de wereldberoemde psychiater en schrijver die tot deze stroming behoort. Misschien ken je zijn romans en andere boeken? Aanrader!
 • Voice Dialogue
  Voice Dialogue is een krachtige therapeutische benadering die zich richt op het verkennen en begrijpen van de verschillende delen van onze persoonlijkheid. Het is ontwikkeld door Drs. Hal en Sidra Stone en is gebaseerd op het concept van de “innerlijke familie” of “innerlijke stemmen”.
 • Transactionele analyse en Innerlijk Kindwerk
 • Rouw en verlieskunde
  Of je nu net geconfronteerd wordt met rouw en verlies of al een tijdje in het proces zit, rouwcoaching kan helpen bij het vinden van manieren om verder te gaan met je leven. Meer informatie over rouw en verliesbegeleiding.
 • Mindfulness en lichaamsgerichte technieken
 • Deep Democracy
  Deep Democracy is methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie.
 • Theory U
  Ook Theory U (Otto Scharmer) is een vorm van systeemgericht werken. Met meer en dieper bewustzijn andere keuzes maken. In het hier en nu. Zo ontstaan er oplossingen die authentiek zijn aan jou of de organisatie. Dat is de essentie van Theory U.

Mijn achtergrond

Je ziet, het is een aardige lijst professionele methoden en theoretische basis waarmee ik werk. Ik vind het belangrijk om professioneel geschoold te zijn en dat te onderhouden door middel van regelmatige deelname aan opleidingen en trainingen.

krista van der horst systemisch coach zwolle veluwe drenthe advies natuurcoach wandelcoach jaartraject
One Year Trail M-L-XL

Een uniek traject over authentiek leiderschap, roeping en betekenisgeving.

 • Een-op-een traject
 • Rondom Zwolle, Dalfsen, Sallandse heuvelrug, op de Veluwe of in Drenthe
 • 8 hele dagen, 8 halve dagen of 6 à 8 sessies van 2,5 uur. Mogelijkheden genoeg!
Coachgesprekken buiten in de natuur duren 2,5 uur en vinden plaats in en rond Zwolle, de Veluwe, Drenthe, Dalfsen en de Lemelerberg. Elke sessie een nieuwe plek. Geen sessie is hetzelfde.
One Day Trail

Een dag buiten je context. Intensief leren door stil te staan bij wat is.

 • Een-op-een
 • Op de Sallandse heuvelrug, de Veluwe of in Drenthe.
Life coach zwolle wandelcoach Krista van der horst-praktijk voor coaching-wandelcoaching natuurcoaching-overijssel dalfsen veluwe lemelerberg
In de praktijk

Authentiek leiderschap – bezieling – van hoofd naar hart – zingeving – rouw & verlies – systemisch werk & (organisatie en familie-)opstellingen.

Plato-mind en health krista van der Horst coach zwolle

De natuur in, in mijn praktijk of online

Ik coach het liefst buiten. Je bent ook welkom in mijn praktijk in Zwolle of via een online verbinding.
Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uurtje. Daarin kijken we of we klik hebben en of wij samen aan de slag kunnen met jouw coachvraag.

Open up to your true nature – wandelcoaching – uniek in Zwolle

De natuur is een geweldige plek om naar binnen te keren. De natuur geeft symbolen om mee te werken, is rustgevend en werkt stressverlagend. Het wandelen zet je lijf in beweging en je hersenen gaan daar vanzelf in mee. Alles gaat aan! Je wordt sensitiever, er komen gelukshormonen vrij en je geest krijgt de vrije loop.

Impact van wandelcoaching:

 • Toename zelfbewustzijn. Zijn wie je bent. Krachtig en congruent;
 • Innerlijke kracht en persoonlijke transformatie;
 • Betere balans tussen werk en privé;
 • Meer connectie met de natuur en onze planeet.
krista-van-der-horst-coaching-en-begeleiding-nobco-practicioner-coach-zwolle-1750
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900-1600- wandelcoaching-natuurcoaching engelse werk
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk

Resultaatgericht en intuïtief

Op een resultaatgerichte en intuïtieve manier werken we samen aan jouw coachdoel. Een coachtraject ziet er zo uit:

1. De intake en oriëntatie

We beginnen het traject met een intake. Ik wil je leren kennen en we gaan kijken wat je precies wilt aanpakken. Doel is je coachvraag helder te krijgen. Wat is je verlangen en wat wil je bereiken?

2. Werk aan de winkel

In deze fase breng ik jou op verschillende manieren in contact met jouw coachvraag. Soms mindfulness. Een familie-opstelling. Een sessie over rouw, hechting. Misschien gaan we tekenen, doe ik een “voice-dialogue-oefening” met je. Of doen we een gekke MIND-FUCK-oefening uit ACT therapie, gaan we slootje springen of het bos in.
Je zult verstelt staan van je eigen ontwikkelkracht. Het gaat om ervaren, intuïtief weten en de wijsheid vinden die in jou zit. Reflectie en verdiepingsopdrachten (huiswerk) zijn belangrijke onderdelen van het traject.

3. Afsluiten traject

We spreken van te voren af hoeveel sessies we elkaar zien. Het afsluiten van het traject is enerzijds een kwestie van terugkijken en anderzijds een moment om stil te staan bij de vraag hoe je verder gaat. Hoe je je nieuwe gedrag kunt volhouden en we spreken -als je dat wilt- nog een terugkomsessie af.

coach zwolle wandelcoach Krista van der horst-praktijk voor coaching-wandelcoaching natuurcoaching-overijssel dalfsen veluwe lemelerberg foto noorwegen

Referenties

“Het coachvak staat Krista op het lijf geschreven. Krista is nuchter, heeft humor en weet te prikkelen door de juiste vragen te stellen, oefeningen te doen en theorie (boeken, artikelen, video’s) te delen.

Met werking van de natuur maakt ze het mogelijk hoofd, hart en lijf te verbinden en kwam ik enerzijds tot mooie inzichten en anderzijds ontstond er een zekere rust en heelheid. De coachgesprekken hebben de blik naar binnen geopend en in mij een transformatie aangewakkerd die ik een ieder toewens.”

Elza

Director Compliance

“Uit de knoop gehaald, op het juiste pad gezet, keihard gelachen, door de regen over sloten gesprongen… Door de enthousiaste begeleiding van Krista ben ik een ander pad ingeslagen, ze gaf me praktische tips, verhelderende oefeningen en we hadden bezielende gesprekken. Ze verstaat de kunst om je te begeleiden, ze neemt het niet van je over maar laat jou je weg in jezelf vinden. Ik gun iedereen een stukje Krista op zijn of haar levenspad!”

Esther

Hogeschooldocent / Orthopedagoog

Ik coach o.a. voor

Ik coach voornamelijk ondernemers, professionals en managers die werkzaam zijn bij o.a. Gelre ziekenhuizen, Isala klinieken Zwolle & Meppel, Fresenius Healthcare, Topicus IT en Zorg, Provincie Overijssel, Gemeente Kampen, Carinova, Hogeschool KPZ, Kadaster, Stichting SKAL, Rabobank, Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle, Stichting Christelijke Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, Baalderborg groep, Salland Zorgverzekeraar.

Mijn coachees komen uit Zwolle en verre omstreken.

Aangesloten bij de NOBCO en StiR

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en de StiR. Deze organisaties waarborgen de integriteit, kwaliteit en professionalisme van het vak van de beroepscoach.

– Gezondheidsvoorlichting – Health Education & Promotion