Cooper

mijn coachmaatje

Maak kennis met Cooper – mijn partner in coaching

In mijn coachingpraktijk heb ik een unieke specialisatie: het helpen overwinnen van angst voor honden. Mijn trouwe viervoeter, Cooper, met zijn zachte en rustige karakter, speelt hierin een essentiële rol. Angst voor honden is vaak diepgeworteld en vereist een aanpak die zowel zorgvuldig als empathisch is. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om bang te zijn voor honden – de vele omwegen die ik maakte om maar niet langs een hond te hoeven fietsen, zijn ontelbaar. Maar ik ken ook het bevrijdende gevoel wanneer die angst verdwijnt. Sinds Cooper deel uitmaakt van mijn leven, heb ik een diepe connectie en fascinatie ontwikkeld voor honden en dieren in het algemeen, een verrijking die ik graag wil delen. Mijn persoonlijke missie is om anderen te begeleiden in het overwinnen van hun angst voor honden.

Ik ben dan ook trots om jullie voor te stellen aan Cooper, mijn lieve Franse waterhond. Samen vormen we een uniek team in coaching. We hebben samen de opleiding Animal Assisted Interventions (AAI) gevolgd en zijn nu officieel een team! Wij kunnen je bijstaan bij angst voor honden. Ook kan Cooper gewoon bij coachsessies aanwezig zijn.

Cooper is niet zomaar een hond; hij is een getrainde coachhond met een natuurlijke aanleg om rust en troost te bieden. Zijn liefdevolle aard en gevoeligheid voor menselijke emoties maken hem de perfecte partner in mijn coachingspraktijk.

De AAI-methode

In mijn coachingpraktijk gebruik ik AAI (zie onder aan de pagina wat meer informatie over de methode) als een effectieve manier om cliënten te ondersteunen in hun emotionele en persoonlijke groei. Onze benadering omvat:

  • Persoonlijke aandacht: Elke sessie met Cooper is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften.
  • Veiligheid en comfort: Cooper biedt een comfortabele en niet-bedreigende omgeving, wat essentieel is voor emotionele openheid en genezing.
  • Geleidelijke vooruitgang: We starten met basisinteracties en bouwen dit op een natuurlijke manier uit.
  • Wederzijdse versterking: Positieve feedback is een kernonderdeel van onze sessies, zowel voor jou als voor Cooper.
  • Geleide oefeningen: Ik integreer ademhalingstechnieken en mindfulness in onze sessies, wat de interactie met Cooper versterkt.

Wat je kunt verwachten in een coachsessie

Tijdens onze sessies kun je een mix verwachten van nabijheid, wandelen en rustige momenten met Cooper. Deze activiteiten zijn er om ontspanning, zelfreflectie en emotionele groei te bevorderen.

Coopers training en sensitiviteit

Cooper is uitgebreid getraind om op een veilige en responsieve manier te werken. Ik monitor zijn welzijn nauwgezet, zodat elke sessie zowel voor jou als voor hem prettig en effectief is.

Over mij – jouw coach en facilitator

Als coach combineer ik mijn expertise in persoonlijke ontwikkeling en veerkracht met Coopers bijzondere vaardigheden. Samen bieden wij een unieke, empathische en effectieve benadering van coaching en persoonlijke groei.

De kracht van AAI ervaren

Onze AAI-sessies zijn gericht op het bieden van een diepgaande en helende ervaring. Of je nu worstelt met persoonlijke uitdagingen, zoals het overwinnen van jouw angst voor honden (lees hieronder over coaching bij angst voor honden) of op zoek bent naar een nieuwe manier van zelfontplooiing, Cooper en ik zijn er om je te ondersteunen.

AAI-kwaliteits register voor dierondersteunde interventies
Ingeschreven bij het AAI-kwaliteits register voor dierondersteunde interventies

De cursus Team Animal Assisted Interventions met hond is geaccrediteerd door het Instituut voor Antrozoölogie volgens richtlijnen en kwaliteitsstandaarden van ISAAT. Ik heb aan alle eisen en voorwaarden voldaan van de cursus voldaan ben nu samen met de hond een gecertificeerd team-AAI!

Animal assisted interventions (AAI) met Cooper: een persoonlijke benadering in therapie
bang voor honden? Coaching bij angst voor honden.</p>
<p>Wil je meer weten of een sessie plannen? Neem dan gerust contact met me op en ontdek hoe Cooper en ik je kunnen helpen op je pad naar welzijn en persoonlijke groei!
Contact opnemen</p>
<p>Wil je meer weten of een sessie plannen? Neem dan gerust contact met me op en ontdek hoe Cooper en ik je kunnen helpen op je pad naar welzijn en persoonlijke groei!

Overwinnen van angst voor honden met Coopers hulp

Een zachtmoedige benadering

Onze werkwijze bij angst voor honden

  • Kennismaking op afstand: De sessies beginnen met Cooper op een veilige afstand, waarbij je alleen observeert.
  • Langzame benadering: Naarmate je comfortabeler wordt, verkleinen we geleidelijk de afstand, volledig op jouw tempo.
  • Interactie op jouw voorwaarden: Elke stap richting interactie met Cooper wordt genomen met jouw volledige instemming en controle.
  • Positieve associaties: We gebruiken positieve versterking om nieuwe, aangename associaties met honden te vormen.
  • Reflectie en verwerking: Na elke sessie reflecteren we samen op jouw ervaringen en de voortgang.

Het belang van veiligheid

Veiligheid, zowel emotioneel als fysiek, is onze topprioriteit. Cooper is getraind om kalm en geduldig te blijven, zelfs als je angstig of nerveus bent. Dit zorgt voor een veilige omgeving waarin je geleidelijk je angst kunt overwinnen.

Jouw tempo, jouw reis

Het overwinnen van een angst voor honden is een persoonlijke reis. Samen met Cooper bied ik een ondersteunende, geduldige en begripvolle begeleiding gedurende dit hele proces. Mijn doel is niet alleen om je comfortabeler te maken met honden, maar ook om je zelfvertrouwen en innerlijke kracht te versterken.

Tarieven: mijn tarieven voor het werk met Cooper zijn aangepast en lager dan de tarieven die ik vraag voor professionele (wandel-)coaching die ik voornamelijk voor bedrijven aanbiedt. Op aanvraag maak ik een offerte op maat.

Wanneer: De coaching met Cooper vindt plaats op zaterdagochtend in mijn praktijk aan Wipstrikpark 12 in Zwolle. We kunnen ook gebruik maken van de tuin, maar ook een wandelingetje maken op de dijk.

Kernwoorden: angst voor honden, bang voor honden, therapie bij angst voor honden in Zwolle.

Neem gerust contact op!

Wil je meer weten of een sessie plannen? Neem dan gerust contact met me op en ontdek hoe Cooper en ik je kunnen helpen op je pad naar welzijn en persoonlijke groei!

 

Wat is AAI?

De opleiding Animal Assisted Interventions (AAI) bij Pets4Care is een diepgaande training, gericht op het veilig en verantwoord inzetten van mijn hond in begeleidingstrajecten. Ik heb uitgebreide theoretische informatie over AAI geleerd en praktische toepassingen voor specifieke doelgroepen verkend. De cursus omvatte het begrijpen van de taal van mijn hond en inzicht krijgen in onze gezamenlijke kwaliteiten en beperkingen.

Ik heb geleerd hoe ik mijn hond veilig kan inzetten, hoe ik hem kan beschermen en ondersteunen in het werk, en hoe ik regels en voorschriften gerelateerd aan hygiëne en risicomanagement in AAI kan toepassen. Bovendien heb ik inzicht gekregen in verschillende doelgroepen en de toepassingen van AAI. Het programma omvatte ook belangrijke onderwerpen zoals teammanagement, ethiek, en communicatievaardigheden.

Belangrijke onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder meer achtergrondtheorie over mens-dier interactie, ethologie en hondentaal, herkennen en verminderen van stress bij honden.