Wie ben ik.

Life Coach Zwolle Krista van der horst praktijk voor coaching zingeving en persoonlijk leiderschap header

Coach. Zingever. Dilemmavreter. Patroonzoeker. Padvinder. Zielenkijker.

Als coach ga ik creatief te werk. Ik ben zingever, dilemmavreter, patroonzoeker, padvinder, zielenkijker. Het zijn zomaar wat zelfbedachte woorden, die aangeven waar ik mee bezig ben. Creativiteit helpt om de dingen anders te zien. Het maakt je bewust van wat er al is, en wat je nog niet zag.

Persoonlijk.

Ik hou van het leven, van de natuur, van stilte én rumoer. Ik zie meer kansen, dan problemen en probeer in het NU te leven en mij te blijven ontwikkelen. Ook ben ik moeder, vrouw (“van”), tweelingzus, mountainbiker, tipi-kampeerder, en -sinds kort- voetballer. Overal in huis liggen stapels boeken, ik ben verzot op lezen en hou van taal. Ik leef bewust – met aandacht voor de natuur, spiritualiteit en duurzaamheid.
Verder hou ik zowel van super de luxe als van super Spartaans. Noorwegen, Corsica, IJsland zijn plekken die mijn hart gestolen hebben.
Rauw, ruig en aards.

Hoe ik coach werd.

Misschien herken je het gevoel een kantelpunt in je leven te hebben? Voor de een is het een burn-out, voor de ander een nieuwe baan of een heftige gebeurtenis. Het was voor mij dat mijn vader ernstig ziek werd en mijn tweelingzus en ik voor hem zorgden. We hebben hem tenslotte begeleid naar zijn laatste rustplaats. Dat was eind 2015.
Het was heftig, de innerlijke strijd vierde hoogtij. Ik hield van mijn vader, maar ik verloor ook de vader die er eigenlijk nooit voor ons kon zijn. Er veranderde ook wat in mij. Ik ging ‘naar binnen’ en nam tijd voor mezelf voor rust en bezinning. Naar wat mijn leven zinvol maakt. Mijn zus en ik vertrokken samen naar het prachtige Noorwegen. De kou in. We praatten en filosofeerden over het leven en hoe verder.
Het was tijd om mijn roer om te gooien. Ik stopte met mijn baan als gezondheidsredacteur/online marketeer, nam een sabbatical en ging weer studeren. Ik had weer plezier en ik wist, ik wil met mensen werken. Zoals ik vroeger als klein meisje ervan droomde ‘zuster’ in het ziekenhuis te worden, geniet ik er nu van mensen op weg te helpen een authentiek leven te leiden en zich volledig te kunnen ontplooien. Van hoofd naar hart.

Achtergrond.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe ontwikkeling in de cognitieve gedragstherapie. Bij ACT leer je om dingen waar je geen controle over hebt, zoals nare gedachten, angsten of pijn te accepteren en hier anders mee om te gaan. Dit betekent dat je niet meer in gevecht gaat tegen gedachten, angst of pijn. Ook leer je bij ACT dat je nare dingen niet kunt voorkomen of vermijden. Simpelweg omdat een leven zonder rottigheid niet bestaat en omdat het gevecht of de vermijding tegen die narigheid veel energie kost. De energie die je overhoudt kan je stoppen in een waardevol en zinvol leven.
2-Jarige opleiding tot allround Master Coach op Post-HBO-niveau. De opleiding is erkend door St!r en draagt het keurmerk NOBCO – EQA niveau Practitioner.
Ik ben Coach. Zingever. Dilemmavreter. Patroonzoeker. Padvinder. Zielenkijker en ook maar een mens;-)
– Arbeid & Organisatiekunde – Work & Organizational Psychology
– Gezondheidsvoorlichting – Health Education & Promotion
Voor beide studies afgestudeerd op het onderwerp “Werkstress en burn-out”.
Meer weten? Check mijn Linkedin-pagina.

Aangesloten bij de NOBCO en StiR.

nobco-logo-krista-van-der-horst-coach-zwolle-250-tp STIR LOGO BM ROZE gecertificeerd coach zwolle

GezonderVerstand.nl

Ik word blij van vragen die gaan over hoe je menselijk gedrag en welbevinden kunt beïnvloeden. Naar bewust en gezond gedrag. In mijn coachpraktijk doe ik dat één op één of in groepen. Op zoek naar ontwikkeling, bewustzijn, een zinvol en waardevol leven. Met GezonderVerstand.nl doe ik dat overstijgend. GezonderVerstand.nl is gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting & breincommunicatie. Ik combineer theorie van gezondheid en psychologie met marketing & communicatiekennis. Met als doel een gezond en gelukkig Nederland.
Meer weten? Check mijn site Gezonderverstand.nl

Tipisch.nl

Ik word óók blij van buiten. Kampvuurgesprekken, natuurcoaching, wandelcoaching, stilte.
Nieuwsgierig? Neem contact met mij op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn!
Meer weten? Check mijn site Tipisch.nl

Contact.

Krista van der Horst – Praktijk voor Coaching Zwolle

info@kristavanderhorst.nl

Wipstrikpark 12

8025CA Zwolle

038-3020038