Authentiek Leiderschap

Persoonlijk ontwikkeltraject

Persoonlijk ontwikkeltraject: Authentiek leiderschap

Ik ben ervan overtuigd dat mooie mensen, die zichzelf kennen, de kracht zijn van elke organisatie. We verbinden hoofd, hart en lijf. Weten wie je bent – je kwaliteiten, je waarden en je drive. Naar jouw next level. In evenwicht. Doen wat je graag doet. Dat maakt authentiek en krachtig. Wil jij ook een stap maken? Schrijf je dan in voor dit traject.

Het programma

Het programma bestaat uit individuele coachings-sessies, gecombineerd met tussentijdse reflecties. Het traject bevat theorie, meditatie, ervaringsgerichte oefeningen, systemische (familie-)opstellingen en wat zich aandient.
Het traject is dus op maat.

Inhoud van het traject

Het traject is zo opgebouwd, dat we een reis maken in jouw wereld, jouw systeem, jouw wijsheid. We gaan van van binnen naar buiten. Van familiesysteem naar organisatiesysteem. We luisteren naar de taal van het lichaamsbewustzijn. We reizen via emotionele en mentale reflectie naar jouw verlangen en komen uit bij wat jou drijft. Waar sta je voor? Wat heb je in de wereld te brengen? En wat kan jij nu aanpakken in jouw team of organisatie?

Het coachtraject gaat deze dimensies langs:

  1. Ik. Het coachtraject geeft je de kennis die je nodig hebt om jezelf als sensitief persoon beter te begrijpen. Je ontwikkelt een gebruiksaanwijzing om jezelf te versterken en authentiek voor de dag te komen.
  2. Ik en de ander. Je leert jezelf kennen in relatie tot de ander, waardoor je impactvoller handelt.  Juist met jouw sensitiviteit kun je van betekenis zijn. Je leert wat er voor jou nodig is om tot je recht te komen.
  3. Ik in mijn organisatie. Je leert je leiderschapsrol opnemen vanuit je sensitieve kern waardoor je meer zelfvertrouwen, zingeving, vreugde en rust zal ervaren.

Transformatie

Dit persoonlijk ontwikkeltraject heb ik ontwikkeld om diepgaande transformatie te begeleiden bij mensen die authentiek in het leven willen staan. Echt. Van binnen naar buiten. Met aandacht voor bewust leven, natuur en de wereld. 

Stephen-Covey-persoonlijk-leiderschap-coach-authentiek-leiderschap

Dit persoonlijk ontwikkeltraject leidt tot

  • Authenticiteit. Je komt dichter bij wie je bent. Hoe authentieker je leeft, hoe beter je in staat bent naar je eigen waarden te leven. Naar wat je nodig hebt en dat uit te spreken. Dit is de basis voor een diepgaander en oprechter leven met meer verbindende relaties.
  • Een professionele boost. Verdieping en exploratie van jouw potentieel. Je leert met een systemische bril te kijken naar complexe situaties.  Je wordt je bewuster van de invloed van je eigen achtergrond, je gedragspatronen en het effect daarvan op anderen. Je zal zichtbaar en voelbaar groeien wat zal leiden tot meer impact, autoriteit en transparantie.
  • Je realiseert je dat de antwoorden in jezelf te vinden zijn. Door dit besef ben je beter in staat dicht bij jezelf te blijven en daardoor de juiste plek in te nemen in je werk en in je leven. Blik naar binnen. Je komt meer in contact met wat jou uniek maakt en jouw intenties en verlangens. Meer voelen én ernaar leven.

“I refuse to believe that you cannot be both compassionate and strong”.

Jacinda Ardern

Prime Minister New Zealand

Voor wie?

Ik biedt dit traject aan voor ondernemers en professionals, die op een authentieke wijze hun plek willen innemen, meer impact willen maken en transparant hun rol willen innemen. Persoonlijk leiderschap en naar binnen kijken staan voorop. Je wordt sensitief naar jezelf en dit bewustzijn zal altijd blijven groeien.

We werken aan systemische vragen als:

‘Wat is mijn rol op deze plek, en wat is mijn juiste plek in deze context?’ en ‘Hoe lever ik in deze context mijn juiste bijdrage én heb ik de meeste impact?’.

Met het woord “juist” bedoel ik: dat het klopt – in afstemming met wat jezelf, de mensen rondom jou, je organisatie en de wereld nodig heeft.

Stephen-Covey-persoonlijk-leiderschap-coach-authentiek-leiderschap
Mogelijkheden traject Authentiek Leiderschap

Sessies in de praktijk duren 1,5 uur. Graag neem ik je mee de natuur in, deze sessies duren 2,5 uur. Traject meestal 6 à 8 sessies.

krista van der horst systemisch coach zwolle veluwe drenthe advies natuurcoach wandelcoach jaartraject
Uniek! One Year Trail - Jaartraject Authentiek Leiderschap

8 hele dagen in de natuur! Een traject over authentiek leiderschap, roeping en betekenisgeving.

  • Op de Veluwe, Zuid Limburg of in Drenthe
  • Inclusief lunch, kennismakingsgesprek, voorbereidingsopdrachten en reiskosten.

Theoretische achtergrond

Als gedragswetenschapper en coach ben ik gefascineerd in het gedrag en de psyche van de mens. Gafascineerd door vragen als “hoe ben je geworden wie je nu bent?” en “hoe kan je nog meer zijn wie je wilt zijn?”.

Ik gebruik bij dit ontwikkeltraject een systemische kijk op de mens en organisatie. Dat betekent: oog hebben voor het grotere geheel waarin jij leeft en werkt. Uitzoomen. Alles is verbonden en elke schakel telt. Er is meer wat je niet ziet (de onderstroom), dan wat je wel ziet (de bovenstroom) en dat gaan we onderzoeken. En mocht je het interessant vinden, ik gebruik naast het systemisch werken ook de principes van Theory U als model voor diepliggende verandering en groei.

Theory U gaat ervan uit dat de ontwikkeling van organisaties, klein en groot, alleen mogelijk is met de persoonlijke ontwikkeling van de mens en zijn potentieel. Heel simpel: met meer bewustzijn. We brengen de blik naar binnen en kijken wat zich aandient. Wat zich wil ontvouwen. Stil staan geeft groei.

De natuur in, in mijn praktijk of online

Ik coach graag buiten. Je bent ook welkom in mijn praktijk. Elkaar spreken via Zoom kan ook.
Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uurtje. Daarin kijken we of we klik hebben en of wij samen aan de slag kunnen met jouw coachvraag. 

Kernwoorden

Authentiek leiderschap, persoonlijke effectiviteit, natuur, innerlijke kracht, aandacht in het hier en nu, reflectie, kwaliteiten, waardegericht leven. Ik begeleid diepgaande transformatie en persoonlijke ontwikkeling van professionals.

Bel me gerust voor meer informatie en een kennismakingsgesprek.

Plato-mind en health krista van der Horst coach zwolle

Ik coach o.a. voor

Ik coach voornamelijk ondernemers, professionals uit de zorg, onderwijs en bedrijfsleven. Gelre ziekenhuizen, Isala klinieken Zwolle & Meppel, Fresenius Healthcare, Topicus, Provincie Overijssel, Gemeente Kampen, Carinova, Hogeschool KPZ, Kadaster, Stichting SKAL, Rabobank.

Mijn coachees komen uit Zwolle en verre omstreken.