Wandel-
coaching

open up to your true nature

Wandelcoaching

“Naar buiten met de geit!”, dat zei mijn moeder al toen we heel jong waren. Mijn hart ligt buiten. In de natuur. Buiten openen zich nieuwe deuren. Wat je coachvraag ook is, welk programma je bij mij ook volgt, ik neem je graag mee op pad.

Wandelcoaching heeft aantoonbare significante positieve effecten op (werk)stress, welzijn en gezondheid. Waarom zou je binnen gaan zitten?

Lees hier meer over mijn aanbod van coaching in de natuur.

kernwoorden voor alle trajecten: Authentiek leiderschap – bezieling – van hoofd naar hart – zingeving – rouw & verlies – systemisch werk & (organisatie en familie-)opstellingen.

Aanbod wandelcoaching Zwolle

Coachgesprekken buiten in de natuur duren 2,5 uur en vinden plaats in en rond Zwolle, de Veluwe, Drenthe, Dalfsen en de Lemelerberg. Elke sessie een nieuwe plek. Geen sessie is hetzelfde.
Op pad naar nieuwe gebieden is ook bijzonder. Dwalend, even stilstaan en weer doorgaan. Soms in de regen, de andere keer in prachtig weer.

Kernwoorden voor alle trajecten: Authentiek leiderschap – bezieling – van hoofd naar hart – zingeving – rouw & verlies – systemisch werk & (organisatie en familie-)opstellingen.

Mogelijkheden van coaching in de natuur: 

 • Coachtraject op maat
 • One Day Trail: met een vraag op pad. Met een stap dichter bij je verlangen thuiskomen
 • One Year Trail: intensief traject over authenticiteit, authentiek leiderschap en roeping.
coach zwolle wandelcoach dalfsen hattem veluwe overijssel natuurcoaching buiten therapie act
Open up to your true nature

De natuur is een geweldige plek om naar binnen te keren. De natuur geeft symbolen om mee te werken, is rustgevend en werkt stressverlagend. Het wandelen zet je lijf in beweging en je hersenen gaan daar vanzelf in mee. Alles gaat aan! Je wordt sensitiever, er komen gelukshormonen vrij en je geest krijgt de vrije loop.

Impact van wandelcoaching:

 • Toename zelfbewustzijn. Zijn wie je bent. Krachtig en congruent;
 • Innerlijke kracht en persoonlijke transformatie;
 • Betere balans tussen werk en privé;
 • Meer connectie met de natuur en onze planeet.
Stephen-Covey-persoonlijk-leiderschap-coach-authentiek-leiderschap
Coachtraject Authentiek Leiderschap

Het programma is zo opgebouwd, dat we een reis maken in jouw wereld, jouw systeem, jouw wijsheid. We gaan van binnen naar buiten. Van familiesysteem naar organisatiesysteem. Waar sta je voor? Wat heb je in de wereld te brengen? Wat is je plek, wat is je rol? En wat kan jij nu aanpakken in jouw team of organisatie? Ik bied dit traject aan voor professionals, die op een authentieke wijze hun plek willen innemen. Perfect om in de natuur te doen.

wandelcoach one day trail Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle wandelcoaching natuurcoaching engelse werk lemelerberg
One Day Trail

Een dag buiten je context. Intensief leren door stil te staan bij wat is.

 • Een-op-een traject
 • Wandelcoaching rondom Zwolle, op de Veluwe of in Drenthe
 • Inclusief lunch, kennismakingsgesprek, voorbereidingsopdrachten.
krista van der horst systemisch coach zwolle veluwe drenthe advies natuurcoach wandelcoach jaartraject
One Year Trail M-L-XL

Een traject over authentiek leiderschap, roeping en betekenisgeving.

 • Een-op-een traject
 • Op de Veluwe, rondom Zwolle en Drenthe
 • 8 hele dagen, 8 halve dagen of 8 sessies van 2,5 uur. Op maat, dus mogelijkheden genoeg!

Werkwijze natuurcoaching

Mijn werkwijze als natuurcoach/wandelcoach is dat ik – net zoals in mijn praktijk – gebruik maak van mijn psychologische kennis en “interventies” uit verschillende psychologische stromingen. De natuur geeft zoals hierboven beschreven een extra mooie dimensie. We maken gebruik van de natuur en wat we tegenkomen, de natuur biedt ons metaforen, verwondering en geluk.

Ik werk vanuit de overtuiging dat alles er al is. Ik help je zien waar je nog niet hebt kunnen kijken, zodat je steeds dichterbij komt bij wie jij in de kern bent, waar jij voor staat en wat jij wilde aanpakken of onderzoeken. Dit doe ik met een praktische en diepgaande aanpak.

Het verschil tussen natuur- en wandelcoaching

De begrippen natuur- en wandelcoaching liggen dicht bij elkaar. Ik noem mezelf wandelcoach. Maar in feite ben ik natuurcoach. Een wandelcoach is een coach die al wandelend zijn of haar cliënten begeleidt, een natuurcoach betrekt de natuur ook nog eens actief tijdens het coachen. Ook gaat de natuurcoach ervan uit dat de mens niet los staat van de natuur, maar er onderdeel van is en dat het coachproces ook een natuurlijk proces is.

Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900-1600- wandelcoaching-natuurcoaching engelse werk
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk
wandelcoaching buiten coachen zwolle
Krista van der horst praktijk voor coaching zwolle 900 1600 wandelcoaching natuurcoaching engelse werk
Een tocht van 1000 mijl moet beginnen met een eerste stap Lao Tse wandelcoaching zwolle

Wat levert wandelcoaching je op?

 • Een professionele boost. Verdieping en exploratie van jouw potentieel.
 • Transformatie. Zijn wie je bent. Krachtig en congruent. Leven vanuit je hart;
 • Ruimte en innerlijke kracht. Je komt in contact met nieuwe mogelijkheden in jezelf, de wereld ligt voor je open;
 • Andere keuzes, omdat je ze maakt vanuit je intuïtie, zoals een nieuwe baan, andere relatie etc.;

De natuur in

Ben jij ook graag in de natuur en zoek je een wandelcoach in of rondom Zwolle? Laten we dan naar buiten gaan! Coaching gaat over betekenis geven aan wat er gebeurt, jezelf én het contact met de ander. Coaching geeft zin, zet aan tot actie en geeft voldoening. Een coachtraject kan ook deels binnen en deels buiten gepland worden. Een hele of halve dag op pad is ook fantastisch om als onderdeel van jouw coachtraject.

Wie betaalt de wandelcoaching?

Mijn coachees zijn voornamelijk ondernemers en mensen waarvan de werkgever betaalt. De meeste werkgevers hebben jaarlijks budget voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Maak er vooral gebruik van!

Voel je dus niet bezwaard om een coachtraject bij je werkgever aan te vragen als je met vragen rondloopt die niet precies te relateren zijn aan het werk wat je doet. Immers, je bent op je werk dezelfde persoon als thuis; je hebt alleen een andere rol. Voor een werkgever is het van belang om mentaal én fysiek gezonde medewerkers te hebben die goed in hun vel zitten en op de juiste plek functioneren.

De natuur geeft symbolen om mee te werken, is rustgevend en werkt stressverlagend.
coach zwolle wandelcoach dalfsen hattem veluwe overijssel natuurcoaching buiten therapie act
coach zwolle wandelcoach dalfsen hattem veluwe overijssel natuurcoaching buiten therapie act
coach zwolle wandelcoach dalfsen hattem veluwe overijssel natuurcoaching buiten therapie act

De magie van buiten. Dit is waarom ik je graag mee de natuur in neem!

De natuur heeft altijd een diepgaande invloed gehad op mijn leven, een invloed die zich als een onweerstaanbare kracht openbaarde. Het begon als kind al, tijdens de kampeervakanties met mijn tweelingzus en moeder. Waar we eindeloos door de bossen zwierven en verwonderd staarden naar de vormen en kleuren van de bloemen. De ruisende bladeren en het gezang van de vogels omhulden me als een betoverende deken.

Naarmate ik ouder werd, groeide mijn waardering voor de natuur. Ik begon te beseffen dat er in de schijnbare eenvoud van de natuur een diepgaande, magische schoonheid schuilgaat. De manier waarop de zonnestralen door het bladerdak breken, de symfonie van geluiden die het bos tot leven brengen bij zonsopgang, en de rustgevende aanwezigheid van een stromende rivier – al deze aspecten raakten mijn ziel. En of dat nou ergens is boven op de vlaktes is in Lapland, de heide van de Veluwe, of in de heuvels van Limburg; de magie is overal te vinden.

Verwondering

Deze diepe verbondenheid met de natuur heeft me geleid naar een diep verlangen: het verlangen om anderen te laten delen in de magie die ik voel wanneer ik me in de natuur begeef. Ik wil anderen inspireren om de schoonheid van de natuur te ervaren, om diezelfde verwondering en ontzag te voelen die de natuur me altijd heeft geschonken.

Mijn doel is om anderen mee te nemen op avontuur door de natuur, om hen bewust te maken van de wonderen die om ons heen liggen. Of het nu gaat om wandelingen door weelderige bossen, of gewoon staren naar de sterrenhemel op een heldere nacht, ik wil mensen de kans geven om de magie van de natuur te omarmen en te ervaren.

Natuurbewustzijn en zelfbewustzijn

Ik geloof dat de natuur ons kan helpen in contact te komen met onszelf, met anderen en met de wereld om ons heen. Het is een bron van heling, inspiratie en verwondering. Door anderen deze magie te laten ervaren, hoop ik een positieve impact te hebben en een dieper begrip van de schoonheid en fragiliteit van onze planeet te bevorderen. Want in de natuur ligt niet alleen de magie van het buitenleven, maar ook de sleutel tot het ontsluiten van ons eigen innerlijke potentieel.

“Uit de knoop gehaald, op het juiste pad gezet, keihard gelachen, door de regen over sloten gesprongen… Door de enthousiaste begeleiding van Krista ben ik een ander pad ingeslagen, ze gaf me praktische tips, verhelderende oefeningen en we hadden bezielende gesprekken. Ze verstaat de kunst om je te begeleiden, ze neemt het niet van je over maar laat jou je weg in jezelf vinden. Ik gun iedereen een stukje Krista op zijn of haar levenspad!”

Esther

Hogeschooldocent / Orthopedagoog

Ik verzorg wandelcoaching voor o.a.

Ik coach voornamelijk ondernemers, professionals en managers die werkzaam zijn bij o.a. Gelre ziekenhuizen, Isala klinieken Zwolle & Meppel, Fresenius Healthcare, Topicus IT en Zorg, Provincie Overijssel, Gemeente Kampen, Carinova, Hogeschool KPZ, Kadaster, Stichting SKAL, Rabobank, Stichting Christelijke Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, Baalderborg groep, Salland Zorgverzekeraar.

Loop je met me mee?

Hier een super kort filmpje van het Engelse werk in Zwolle. Een sfeerimpressie;-)

Aangesloten bij de NOBCO en StiR

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en de StiR. Deze organisaties waarborgen de integriteit, kwaliteit en professionalisme van het vak van beroepscoach. Ook ben ik als wandelcoach lid van de vaksectie natuurcoaching van de NOBCO.

– Gezondheidsvoorlichting – Health Education & Promotion

Samenwerking met Mori – platform voor een natuurlijke levenswijze

MORI is een platform voor mensen die verlangen naar een natuurlijke levenswijze. Die voorbij conventies, maatschappelijke verwachtingen en conditioneringen, hun leven (en werk) willen vormgeven op een manier die van nature bij hen past.

samenwerking met mori academy Platform voor een natuurlijke levenswijze