Zingeving

vind je ikigai

Persoonlijk coachtraject: zingeving

Welkom op mijn webpagina over coaching bij zingevingsvraagstukken!

Hier ontdek je wat zingeving inhoudt en hoe ik, als coach, je kan helpen bij het verkennen en beantwoorden van belangrijke levensvragen. Of je nu op zoek bent naar meer betekenis in je leven, worstelt met existentiële twijfels of verandering wilt brengen in je levenspad, ik kan je begeleiden op jouw ontdekkingsreis naar zingeving.

Wat is zingeving?

Zingeving verwijst naar het vinden van betekenis, doel en waarde in het leven. Het gaat over het begrijpen van wie je bent, wat je wilt bereiken en hoe je je leven wilt leiden. Zingeving gaat vaak gepaard met vragen over de essentie van het bestaan, persoonlijke identiteit, relaties, spiritualiteit, werk en maatschappelijke bijdrage.

Vragen over coaching bij zingeving

Zingeving omvat een breed scala aan vragen die je kunt hebben in verschillende fasen van je leven. Deze vragen kunnen variëren van persoon tot persoon, maar enkele veelvoorkomende thema’s zijn onder andere:

1. Wat is het doel van mijn leven?
2. Wat geeft mijn leven betekenis en voldoening?
3. Wie ben ik echt en wat zijn mijn kernwaarden?
4. Welke rol speelt spiritualiteit in mijn leven?
5. Hoe kan ik een balans vinden tussen werk en privéleven?
6. Wat wil ik bereiken in mijn carrière en hoe draagt dat bij aan mijn zingeving?
7. Welke impact wil ik hebben op anderen en de wereld om me heen?
8. Hoe kan ik omgaan met rouw, verlies, tegenslagen en moeilijke levensgebeurtenissen?
9. Hoe kan ik meer voldoening halen uit mijn relaties en verbindingen met anderen?
10. Hoe kan ik mijn talenten en passies inzetten om een positieve bijdrage te leveren?

Coaching bij zingevingsvraagstukken

Als coach bied ik ondersteuning, begeleiding en een veilige ruimte waarin je kunt reflecteren, je gedachten kunt ordenen en tot nieuwe inzichten kunt komen. Samen verkennen we jouw innerlijke drijfveren, identificeren we belemmerende overtuigingen en ontwikkelen we een heldere visie op jouw leven. Door middel van gesprekken, oefeningen en gerichte vragen help ik je om concrete doelen te formuleren, eventueel een actieplan te ontwerpen en persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren.

Het proces van coaching bij zingevingsvraagstukken is zeer persoonlijk en op maat gemaakt. Samen gaan we jouw unieke reis naar zingeving aan, waarbij ik je ondersteun om betekenis, richting en vervulling in je leven te vinden.

Wil jij ook een stap maken? Schrijf je dan in voor dit traject op maat.
Uniek: volg dit traject in de natuur!

“Het coachvak staat Krista op het lijf geschreven. Krista is nuchter, heeft humor en weet te prikkelen door de juiste vragen te stellen, oefeningen te doen en theorie (boeken, artikelen, video’s) te delen.
Met werking van de natuur maakt ze het mogelijk hoofd, hart en lijf te verbinden en kwam ik enerzijds tot mooie inzichten en anderzijds ontstond er een zekere rust en heelheid. De coachgesprekken hebben de blik naar binnen geopend en in mij een transformatie aangewakkerd die ik een ieder toewens.”

Elze

Director Compliance

Authentiek leiderschap Stephen-Covey-persoonlijk-leiderschap-coach-authentiek-leiderschap

Voor wie is coaching bij zingeving geschikt?

Ik biedt dit traject aan voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar bestaan. Mensen die op een authentieke wijze hun plek willen innemen, meer impact willen maken en transparant hun rol willen innemen. Persoonlijk leiderschap en naar binnen kijken staan voorop. Je wordt sensitief naar jezelf en dit bewustzijn zal altijd blijven groeien.

Dit persoonlijk ontwikkeltraject leidt tot

  • Antwoorden en authenticiteit. Je komt dichter bij wie je bent. Hoe authentieker je leeft, hoe beter je in staat bent naar je eigen waarden te leven. Naar wat je nodig hebt en dat uit te spreken. Dit is de basis voor een diepgaander en oprechter leven met meer verbindende relaties.
  • Een professionele boost. Verdieping en exploratie van jouw potentieel. Je leert met een systemische bril te kijken naar complexe situaties.  Je wordt je bewuster van de invloed van je eigen achtergrond, je gedragspatronen en het effect daarvan op anderen. Je zal zichtbaar en voelbaar groeien wat zal leiden tot meer impact, autoriteit en transparantie.
  • Transformatie. Er is geen weg terug;-) Je realiseert je dat de antwoorden in jezelf te vinden zijn. Door dit besef ben je beter in staat dicht bij jezelf te blijven en daardoor de juiste plek in te nemen in je werk en in je leven. Blik naar binnen. Je komt meer in contact met wat jou uniek maakt en jouw intenties en verlangens. Meer voelen én ernaar leven.
Welkom op mijn webpagina over coaching bij zingevingsvraagstukken

Ikigai en Zingeving: Het vinden van betekenisvol leven

zingeving ikigai coaching zwolleIn de zoektocht naar een betekenisvol leven komen we vaak termen tegen zoals “ikigai” en “zingeving“. Deze begrippen bieden waardevolle inzichten en kunnen ons helpen een diep gevoel van vervulling te ervaren. Laten we eens verkennen wat ikigai en zingeving precies betekenen en hoe ze met elkaar verweven zijn.

Ikigai is een Japans begrip dat verwijst naar “de reden van bestaan” of “het pad dat de moeite waard is”. Het omvat het vinden van een perfecte harmonie tussen vier belangrijke elementen: waar je van houdt, waar je goed in bent, wat de wereld nodig heeft en wat je kunt verdienen. Het is het kruispunt waar passie, missie, roeping en beroep samenkomen.

Wanneer we praten over zingeving, verwijzen we naar het vinden van betekenis, doel en waarde in ons leven. Het gaat erom een dieper begrip te krijgen van wie we zijn, wat we willen bereiken en hoe we ons leven willen leiden. Zingeving gaat vaak gepaard met het stellen van levensvragen en het onderzoeken van verschillende aspecten, zoals onze persoonlijke identiteit, relaties, spiritualiteit, werk en onze bijdrage aan de maatschappij.

Ikigai en zingeving zijn met elkaar verbonden in het streven naar een vervullend leven. Het concept van ikigai helpt ons bij het vinden van onze unieke passies en talenten, terwijl zingeving ons aanspoort om die passies en talenten in te zetten voor iets groters dan onszelf. Het gaat niet alleen om persoonlijk geluk, maar ook om het maken van een positieve impact op anderen en de wereld om ons heen.

Het ontdekken van onze ikigai en het vinden van zingeving vereist zelfreflectie, introspectie en actie. Het gaat om het stellen van belangrijke vragen, zoals: Wat geeft me vreugde en vervulling? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn diepste waarden en overtuigingen? Hoe kan ik mijn talenten en passies gebruiken om anderen te helpen? Wat voor soort bijdrage wil ik leveren aan de samenleving?

Als coach kan ik een waardevolle rol spelen in dit proces. Door middel van coaching kunnen we ons bewust worden van onze innerlijke drijfveren, onze belemmerende overtuigingen identificeren en een heldere visie ontwikkelen op ons leven. Coaching kan helpen bij het formuleren van concrete doelen, het ontwerpen van een actieplan en het bieden van ondersteuning tijdens de reis naar ikigai en zingeving.

Het vinden van onze ikigai en het ervaren van zingeving is een unieke en persoonlijke reis. Het vereist geduld, openheid en bereidheid om onszelf te verkennen en te groeien. Maar wanneer we die diepere betekenis in ons leven vinden, kunnen we een gevoel van voldoening en vervulling ervaren dat ons energie geeft en ons inspireert om elke dag met passie en doelgerichtheid te leven.

Boekentip: Francesc Miralles en Héctor García hebben in hun boek ‘Vind je Ikigai’ de essentiële vraag beantwoord over hoe je jouw ikigai kunt vinden, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je er niet alleen naar leeft, maar ook geïnspireerd blijft. Door middel van praktische oefeningen bieden ze waardevolle begeleiding om je op weg te helpen.

Kernwoorden coaching bij zingevingsvragen

Betekenisgeving, authentiek leiderschap, persoonlijke effectiviteit, natuur, innerlijke kracht, aandacht in het hier en nu, reflectie, kwaliteiten, waardegericht leven. Ik begeleid diepgaande transformatie en persoonlijke ontwikkeling van professionals.

Ik coach o.a. voor

Mensen die voor dit unieke krachtige traject Authentiek Leiderschap kiezen, zijn voornamelijk ondernemers, professionals en managers uit de zorg, onderwijs en bedrijfsleven. Onder andere Gelre ziekenhuizen, Isala klinieken Zwolle & Meppel, Fresenius Healthcare, Topicus IT en Zorg Deventer, Provincie Overijssel, Gemeente Kampen, Carinova, Hogeschool KPZ, Kadaster, Stichting SKAL, Rabobank.

Mijn coachees komen uit Zwolle en verre omstreken.